EVH Low Friction Potmeter 500K - Eddie Van Halen

Waardering:
0%
SKU
EVH-500K

De EVH Low Friction 500K Potmeter is ontworpen door de legendarische gitarist Eddie van Halen. De potmeter is een unieke en innovatieve volume/toon pot. De EVH Low Friction Potentiometer kan worden gebruikt om uw bestaande potentiometer te vervangen door deze pot met lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor snelle rotaties mogelijk zijn, perfect voor snelle volumeaanpassingen.

Voor meer informatie, zie pagina onderin.

Op voorraad
Speciale prijs € 12,70 Normale prijs € 16,95

De EVH Low Friction 500K Potmeter is ontworpen door de legendarische gitarist Eddie van Halen. De potmeter is een unieke en innovatieve volume/toon pot. De EVH Low Friction Potentiometer kan worden gebruikt om uw bestaande potentiometer te vervangen door deze pot met lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor snelle rotaties mogelijk zijn, perfect voor snelle volumeaanpassingen.

Waarde Potmeters
500K pots worden gebruikt voor humbuckers, met een dubbelspoels element. 250K potmeters worden gewoonlijk gebruikt voor gitaren met een enkelspoels element. Hoe groter de weerstandswaarde, hoe helderder het geluid zal zijn / hoe minder hoge tonen zullen aflopen. 1MEG kan worden gebruikt om humbuckers helderder te laten klinken.

Verloop Potmeters
Het verloop van een potmeter verwijst naar de manier waarop de weerstand verandert wanneer de as wordt geroteerd. Een lineaire potmeter werkt op een lineaire manier die gerelateerd is aan de asrotatie. Omdat het menselijk oor niet lineair reageert op toenemend volume, zal een audio- of logaritmische potmeter het beste werken voor volumetoepassingen.

Schacht Potmeters
Een gesplitste, gekartelde schacht zal past voor de meeste knoppen. Soms is de knop gemonteerd met behulp van een stelschroef. Voor een juiste montage moet je de instelschroef uitlijnen met de potmeter.

Bus potmeters
De standaard doorvoerdiameter is 3/8" of 9,5mm. Deze wordt gebruikt in de meeste Amerikaanse gitaren. Een andere industriestandaard is M8, zoals gebruikt door gitaarbouwers buiten de VS. Wanneer de ruimte beperkt is, worden mini-potmeters gebruikt met een asdiameter van 7 mm. De standaard potmeter buslengte is 10 mm. Met behulp van de twee stelmoeren kun je gemakkelijk de juiste buslengte in te stellen voor het plaatsen van de knop. Voor een slagplaat (ST, PB) of topplaat (TE, JB) past de .250" korte bus perfect met slechts één moer. Voor gebruik met een dikkere top (LP USA) bestel je een buslengte van .750".

Prodruct Specificaties
- Merk: EVH Eddie van Halen
- Type: Volume / Toon
- Wrijving: Laag
- DC-weerstand: 500k
- Schachttype: Stevig
- Ontworpen en gebruikt door Eddie Van Halen
- Lage wrijvingsrotatie voor snelle aanpassingen
- Perfecte Vervangingspot voor elke elektrische gitaar